fbpx

Vintips

Vintips

Hållbart hela veckan – vitt och rött plus grön mat

Välkända vinfirman Torres har rötterna i Spanien, men är även en stor aktör i Chile. Sedan flera decennier jobbar Torres hållbart i regionerna Maule och Itata. Det ekologiska arbetet är långsiktigt och i dag är Torres den största Fairtrade-producenten i Chile. Från Maule Valley presenterar vi två gröna, schyssta viner, i vitt och rött förstås. Vi plussar på med ett par skönt gröna recept och tipsar om matlagning med känsla för hållbarhet.

Läs mer »
Vintips

Bagordi – En modern ekologisk rioja

Nya tidens rioja betyder mer fruktighet och yngre nyanser. Mindre fatkaraktär och inslag av ek, helt enkelt. Bagordi är ett exempel på en modern, fräsch rioja av senaste snitt. Supergod till grillat, fågel, fläsk och vegetariskt, exempelvis ugnsrostat grönt med färska örter.

Läs mer »
Vintips

Tommasi Adorato Appassionato Organic – eko från Veneto

Från familjen Tommasi och Veneto i norra Italien kommer ett fruktigt vin med mjuka, gula toner. Fullt av gula päron, honungsmelon och citrus samt nyanser av mandel. Vinet är ekologiskt och tillverkat av druvor från certifierade odlingar. Servera gärna till smakrika fiskrätter och till fågel.

Läs mer »

25 år eller äldre?

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. Du måste därför ha fyllt 25 år för att besöka denna webbplats.

När du bekräftar att du är 25 år eller äldre godkänner du att schysstvin.se använder cookies.