fbpx

Hållbarhetsarbete i fokus för Lindeman´s och Treasury Wine Estates

Förpackningar har stor klimatpåverkan och när det gäller vin kan glasflaskan vara en miljöbov. Att erbjuda vin i lättare glasflaskor är därför ett viktigt steg i hållbarhetsarbetet. Lindeman´s BIN-serie är ett exempel på ett miljömässigt schysst vinval genom sina klimatsmarta, lätta flaskor.


Treasury Wine Estate, den globala aktören bakom serien Lindeman´s, sätter ambitiösa mål för ett långsiktigt hållbarhetsarbete och bidrar på så sätt till miljömässigt positiv utveckling inom vinindustrin.

Under de senaste åren har producenten, som har flera stora varumärken på den svenska marknaden, reducerat sin negativa klimatpåverkan påtagligt genom hela leveranskedjan.

Ett viktigt steg på vägen är vinets klimatsmarta förpackning. Lättare glasflaskor är ett signum för bland andra vinerna Lindeman´s Bin 50 Shiraz och Lindeman´s Bin 40 Merlot.

Ett hållbart val av vin hittar du i de två produkterna nedan, som även kännetecknas av fin fruktighet och som är riktigt flexibla matviner. Läs mer om hållbarhetsarbetet nedan.

Lindeman´s Bin 40 Merlot 2019

Australien, South East Australia | 750 ml | 13,5% | Nr 6376| 79 kr
• Lättare glasflaska, hållbar förpackning
• Fruktig smak, toner av plommon, mörka bär och örter.
• Passar till lättare rätter av kött och till vegetariskt.
DU HITTAR VINET HÄR

Lindeman´s Bin 50 Shiraz 2019

Australien, South East Australia | 750 ml | 13,5% | Nr 6374 | 79 kr
• Lättare glasflaska, hållbar förpackning
• Fruktig smak, toner av björnbär, peppar, hallon, viol.
• Passar till rätter av kött, exempelvis lamm, och vegetariskt.
DU HITTAR VINET HÄR


När lätt väger tungt

När det gäller vin har hela leveranskedjan stor påverkan på miljön. Som en av vinbranschens ledande aktörer har Treasury Wine Estates valt att följa FN:s globala hållbarhetsmål för att minimera klimatavtrycket. ”Vi har länge arbetat väldigt fokuserat med hållbarhetsfrågor och att säkerställa att våra egna och hyrda vingårdar erhåller certifikat som styrker detta. Vi är bland annat miljöcertifierade i USA, Australien, Nya Zeeland, Italien och Frankrike”, säger Sara Ollermark, nordisk marknadschef på Tresuary Wine Estates.

En lättare glasflaska är en av de saker som har stor betydelse för miljöarbetet. Att gå från den traditionella flaskan till den lättare typen kan reducera de sammanlagda koldioxidutsläppen med drygt 20 procent. Lindeman´s BIN-serie var tidig med denna förpackning och i dag säljs majoriteten av producentens sortiment i lättare flaskor. Bag-in-box och PET är andra klimatsmarta förpackningar.

Mattips till vinerna

Lindeman´s BIN-serie är med andra ord ett schysst val när vi tänker hållbarhet. Att vinerna har ett brett register när det gäller att matcha mat är heller inte dumt, så klart. Både Shiraz och Merlot är viner som fungerar förträffligt till vegetarisk mat, för att fortsätta det gröna spåret. En vegoburgare med majo eller vegetarisk lasagne med aubergine är två bra tips till den röda BIN-vinerna. Väljer du kött är rätter på lamm, vitlök och färska örter ett annat smakfullt förslag till Lindeman´s Shiraz, medan grillade kotletter av gårdsgris är ett bra val till Merlot.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Skriv ut

Populärt just nu

Anakena Sauvignon Blanc​

Du missar väl inte den platta, hållbara och klimatsmarta vinflaskan?
Upptäck Anakena Sauvignon Blanc här.

Grand Sud Colombard Sauvignon Schysst vin

Grand Sud

Du har väl inte missat Grand Sud Colombard Sauvignon?

Vin i miljösmart påse (250 ml).

Läs mer om

schysst vin icon

Lindeman Bin 40

79 kr

Lindeman Bin 50

79 kr

25 år eller äldre?

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. Du måste därför ha fyllt 25 år för att besöka denna webbplats.

När du bekräftar att du är 25 år eller äldre godkänner du att schysstvin.se använder cookies.