fbpx

Grand Sud sätter innovation i centrum

Viljan att ständigt utvecklas är en viktig komponent bakom framgångarna för Grand Sud. Sedan starten 1999 har man haft som mål att särskilja sig från de annars traditionella franska vinhusen. Och till sin hjälp har man en unik innovationspolicy.

Något som särskiljer Grand Sud från många andra viner är att deras vin sticker ut i vinhyllorna. Grand Sud har nämligen inte nöjt sig med att fokusera på ”bara” själva vinet, utan även på förpackningarna.

Men låt oss börja med att ta oss till Frankrike – hemmaplanen för Grand Sud.

Montpellier
Port du Peyrou, Montpellier.

Vin från Pays d’Oc och Gascony

På kusten mot Medelhavet finns regionen Pays d’Oc som lämpar sig utmärkt för vinodling. Här har Grand Sud fler av sina vinproducenter. Här tillverkar man Grand Sud Merlot, Grenache, Syrah och Cabernet Sauvignon.

Inåt i landet dominerar Sauvignon Blanc och Chardonnay, då från regionen Gascony. Vinerna karaktäriseras av fräschhet och fruktighet och har blivit populära bland konsumenter världen över.

Men det är som sagt inte bara själva vinet som satt Grand Sud på kartan.

Sätter stort fokus på innovation

Inriktningen som innovatör i vinbranschen har tagits i tre led, där det är framförallt förpackningsdesign och val av material som vi på Schysst vin vill lyfta fram här i kategorin Goda exempel.

Grand Sud bestämde sig nämligen från början att de ville vara ett företag som alltid skulle våga att testa nytt. De har aldrig nöjt sig med att leverera sitt vin i en traditionell glasflaska, utan istället varit en av pionjärerna i branschen för att utveckla vinförpackningarna.

Man var var tidiga med att använda miljövänliga PET-flaskor och nyligen lanserade man vin i påsar om 250 ml. Den sistnämnda förpackningen är tillverkad för att passa bra till utflykter och designen och materialet är hållbart både bokstavligt och bildligt.

Grand Sud
Läs mer om Grand Sud 250 ml: Ett glas vin i miljösmart påse

Grand Sud vill ta ansvar i hela kedjan

Vinhuset arbetar extra nära ett trettiotal producenter. Filosofin är att varje vinodlare ska behandlas utifrån de unika förutsättningarna – samtidigt som Grand Sud leder utvecklings- och hållbarhetsarbetet på ett övergripande plan.

Grand Sud är helt enkelt ”kvalitetssäkrare” både vad gäller vinets smak och karaktär, men också när det kommer till förpackning och transport.

Tack vare sin innovationspolicy har Grand Sud inte bara lyckats ta sin önskade position och sticka ut gentemot konkurrenterna, man har också tagit konkreta produkter från idé till oss konsumenter. Vin i PET-flaska och vin i påse är två exempel. Och fler lär det bli.

Se vilka viner från Grand Sud som finns hos Systembolaget just nu »

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Skriv ut

Populärt just nu

Anakena Sauvignon Blanc​

Du missar väl inte den platta, hållbara och klimatsmarta vinflaskan?
Upptäck Anakena Sauvignon Blanc här.

Grand Sud Colombard Sauvignon Schysst vin

Grand Sud

Du har väl inte missat Grand Sud Colombard Sauvignon?

Vin i miljösmart påse (250 ml).

Läs mer om

schysst vin icon

Grand Sud-viner

Från 27 kr

25 år eller äldre?

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. Du måste därför ha fyllt 25 år för att besöka denna webbplats.

När du bekräftar att du är 25 år eller äldre godkänner du att schysstvin.se använder cookies.